Oosterterpweg 14, 1771 SJ Wieringerwerf
+31611057326
info@windparkwrm.nl

Nuon / Vattenfall tekent contracten met Nordex Group, BAM Infra Nederland en Van Gelder Groep

Nuon / Vattenfall tekent contracten met Nordex Group, BAM Infra Nederland en Van Gelder Groep

Op woensdag 29 november heeft Nuon / Vattenfall contracten getekend met drie bedrijven voor Windpark Wieringermeer. De contracten hebben betrekking op de levering en bouw van windturbines, de aanleg van de infrastructuur en de fundaties van het windpark.

De Nordex Group levert vijftig N117 / 3600-turbines. De installatie van deze vijftig turbines begint in 2019 en zal tegen het einde van dat jaar voltooid zijn. Daarna zal Nordex service verlenen aan het windpark en een lokaal servicecentrum voor dit doel oprichten. BAM Infra is verantwoordelijk voor de fundaties van het windpark. Van Gelder Groep is verantwoordelijk voor de realisatie van de parkwegen, kraanopstelplaatsen en voor het leveren en aanleggen van de parkbekabeling inclusief schakelstations. De eerste voorbereidingen voor de bouw gaan begin 2018 van start.

Drie professionele bedrijven
“Iedereen kijkt er naar uit om met dit grote project te beginnen. We zijn al begonnen met de eerste voorbereidingen in het gebied en we zijn blij dat we drie professionele bedrijven hebben kunnen selecteren. We zullen nauw met hen samenwerken om de eerste vijftig turbines van dit windpark te realiseren “, zegt Ruben Lindenburg, projectdirecteur windenergie bij Nuon. Om goed contact te kunnen onderhouden met de aannemers, laat Nuon een tijdelijk kantoor plaatsen aan de Oosterterpweg, naast bezoekboerderij ‘Leven van de Wind’. “Daar zullen wij ons voor de duur van de bouw vestigen samen met de drie aannemers.”

Over de partners
De Nordex Groep met zo’n 5.000 werknemers heeft een windenergiecapaciteit van ongeveer 21 GW geïnstalleerd in meer dan 25 landen. Het productienetwerk bestaat uit fabrieken in Duitsland, Spanje, Brazilië, de Verenigde Staten en India. Het productassortiment concentreert zich voornamelijk op onshore turbines in de klasse van 1,5 – 4,5 MW.
BAM Infra Nederland met zo’n 4.000 medewerkers is een klantgedreven organisatie die met haar brede expertise en innovatieve werkwijze toegevoegde waarde biedt voor haar opdrachtgevers op het terrein van infra-opgaven.
Van Gelder Groep is een zelfstandige bouwer van boven- en ondergrondse infrastructuur en aansluitende infratechniek voor kabels, leidingen en netwerken. Van Gelder heeft zo’n 900 medewerkers en beschikt over een netwerk van regionale vestigingen, in Nederland en daarbuiten.

Meer informatie over de gekozen turbines