Oosterterpweg 14, 1771 SJ Wieringerwerf
+31611057326
info@windparkwrm.nl

Waar zijn we nu mee bezig

Waar zijn we nu mee bezig

De bouw van Windpark Wieringermeer bevindt zich op dit moment in stap 1 en stap 2. Dat betekent dat alle voorbereidingen worden getroffen voor de feitelijke bouw van de windturbines. Op verschillende plekken wordt het land bouwrijp gemaakt, wegen aangelegd, heiwerkzaamheden verricht, beton gevlochten, funderingen gestort en kabels getrokken. Zo worden de contouren van het Windpark steeds meer zichtbaar. De eerste fundaties aan de Oudelandertocht zijn klaar, aan andere wordt hard gewerkt.

Verder hebben zowel ECN Wind Energie Faclitities B.V. (EWEF) als Nuon, part of Vattenfall een keuze gemaakt voor de turbines die zij in Windpark Wieringermeer gaan bouwen. ECN heeft gekozen voor Vestas als leverancier voor de acht te bouwen windturbines. De aanleg van de civiele werken en van de fundaties is onlangs begonnen. Vestas start met plaatsing van de turbines in februari 2019. Daarbij gaat het om type V126 met een ashoogte van 117 meter en een rotordiameter van 126 meter.

Nuon, part of Vattenfall heeft voor de 32 overige turbines gekozen Nordex, dat ook de eerste vijftig turbines levert. Bovendien gaat het om hetzelfde model: de Nordex N117 3.6 MW, met een tiphoogte van 177 meter (118,5 ashoogte, 117m rotordiameter).